Lenie Veldhuizen

 

Tijdens de ledenvergadering van zwemclub De Forel in Wolvega werd Lenie Veldhuizen donderdagavond gehuldigd in het sportcentrum in Wolvega.

 

Zij werd benoemd tot lid van verdienste. Sportwethouder Roelof Theun Hoen overhandigde haar een aandenken en had veel waardering voor haar zwemprestaties.

Zwemmen met handicap

Sinds 1 september 1978 is Lenie Veldhuizen (54) lid van de zwemclub. In haar beginperiode zwom zij eerst geen wedstrijden, daar is zij pas op latere leeftijd mee begonnen. Begin jaren 90 is binnen de zwemclub het NEBAS-zwemmen opgericht, gehandicapt zwemmen. Bij het Nebas-zwemmen vindt eerst een keuring plaats voordat mee mag worden gedaan aan wedstrijden, zoals competitiewedstrijden en nationale kampioenschappen. Bij die keuring wordt dan vastgesteld in welke klasse je dan moet uitkomen in de wedstrijden. De centrale trainingen waren in Veenendaal. Naast de centrale trainingen konden de zwemmers worden uitgezonden naar internationale wedstrijden.

WK zwemmen

“Mijn hoogtepunt van mijn zwemcarrière vond plaats bij de WK 1994 in Malta. Daar haalde ik een zilveren medaille op de 100 m schoolslag. In dat seizoen 1994/1995 heb ik ook de wisselbeker gewonnen voor wie de meeste PR in het seizoen heeft gezwommen. Daar is wel commentaar op geweest aangezien ik toen wedstrijden zwom bij zowel de gehandicapten als de gewone wedstrijden. Daar ik heel veel wedstrijden zwom kon ik ook meer kans maken op persoonlijke records. Achteraf gezien was dit seizoen het beste seizoen ooit voor mij. Ook heb ik een aantal jaren meegedaan aan de masters wedstrijden. Op dit moment train ik drie keer in de week vooral om mijn conditie op peil te houden. Ik zwem nog steeds met heel veel plezier”, aldus Lenie Veldhuizen. De zwemclub telt 74 leden.

⇑ ⇑